Onderwijs

Welkom op de Lindenborg!

Nog even en je gaat naar het voortgezet onderwijs. Maar welke school kies je? Wij stellen ons graag aan je voor. De Lindenborg is een school voor gymnasium, atheneum, havo, vmbo-tl  en technasium. De Lindenborg is een vestiging van rsg de Borgen.

Wij noemen de Lindenborg ook wel een lyceum. Zo noemden de oude Grieken  een school, waar ze leerlingen wilden laten nadenken om ze zo wijs mogelijk te laten worden. Op de Lindenborg willen we dat ook. Wij dagen je uit om het maximale uit jezelf te halen als leerling en als mens in een school die veilig en prettig is.

Dat alles willen we bereiken in een goede sfeer zodat je, samen met je klasgenoten, veel leert en leuke dingen doet.  Wij willen jou je talenten laten ontdekken en ontwikkelen.

Wij hebben vakken die je ook op de basisschool hebt, denk maar aan Nederlands, aardrijkskunde en geschiedenis. Maar we hebben ook andere spannende vakken zoals Grieks, Latijn en cultuurvakken als drama, muziek en tekenen. En natuurlijk zijn we ook heel actief op sportgebied.

Je maakt op de Lindenborg kennis met wetenschappelijk denken en je kijkt over je grenzen. Dat doe je in lessen, maar ook tijdens excursies in alle leerjaren. Op de Lindenborg kun je ook kiezen voor het technasium. In een speciale werkplaats werk je samen met andere leerlingen aan uitdagende technische projecten.

Sinds het schooljaar 2021-2022 zijn we gestart met de HB-Stroom, voltijd HB-onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen, die werken op eigen niveau en in eigen tempo met een vaste mentor en docententeam. Wij zijn volop in ontwikkeling en sinds schooljaar 2023-2024 werken we met vier Traject Op Maat (TOM) groepen, waarbij we leerlingen bedienen met HB-onderwijs, maar ook in de setting van een structuurklas.  

Het zijn maar een paar voorbeelden van wat je allemaal kunt doen op de Lindenborg. Wil je meer weten? Je bent van harte welkom.

Wil jij klaar zijn voor je toekomst? Ontdek je talent op de Lindenborg!

Onderwijs