havo

Als je van je juf of meester een havo-advies hebt gekregen, dan hebben wij de opleiding die bij je past: hoger algemeen voortgezet onderwijs, een hele mond vol!

Met een havodiploma kun je naar het 5e leerjaar van het vwo, maar voor de meeste leerlingen gaat de 'wereld' van het hoger beroepsonderwijs (hbo) open en met een havodiploma van de Lindenborg helemaal. Uit onderzoek blijkt dat de hbo-scholen heel tevreden zijn over het niveau van onze leerlingen en daar zijn we trots op.

Het betekent dat we hoge eisen aan je stellen en dat we verwachten dat je hoge eisen aan jezelf stelt. Je zult dus veel leren en veel ervaren tijdens de lessen op school en ook daarbuiten.

We laten je kennis maken met de wereld dichtbij door je in contact te brengen met interessante bedrijven en instellingen in onze regio of acties die plaats vinden in de regio, maar we laten je ook kennis maken met de wereld buiten onze regio door middel van excursies.

Zo ga je in de onderbouw bijvoorbeeld naar Westerbork en bezoek je Amsterdam, leer je in de bovenbouw door middel van een stadswandeling de stad Groningen op een andere manier kennen en ga je in 4 havo bijvoorbeeld naar Parijs, M√ľnchen of Dresden/Krakau.

Zo proberen we je voor te bereiden op wat je in het hoger beroepsonderwijs nodig hebt. Met alle kennis die je hebt opgedaan bij de verschillende vakken ben je goed toegerust op je toekomst: de doorstroom naar het hoger beroepsonderwijs. Daar kun je stage lopen in binnen- en buitenland en je hebt goede vooruitzichten op een beter betaalde baan. Een solide investering in je toekomst. Wie wil dat niet?