Sportcentrum Leek omgetoverd tot examenhal voor leerlingen Lindenborg

Sportcentrum Leek omgetoverd tot examenhal voor leerlingen Lindenborg

In voorbereiding op de centrale examens die in mei beginnen heeft de Lindenborg in Leek de nodige voorbereidingen getroffen. In het Sportcentrum Leek zijn 14 zalen omgetoverd tot heuse klaslokalen waarin de laatstejaars klaargestoomd worden voor de eindexamens.

Normaal gesproken werden de examens afgenomen in de inpandige sporthal van de Lindenborg, maar vanwege de coronamaatregelen is daar nu niet genoeg ruimte. Daarom is er uitgeweken naar het nabijgelegen sportcentrum. Omdat het multifunctionele sportcomplex zoveel ruimte biedt, is besloten om de circa 240 examenleerlingen hier ook voor te bereiden op de examenstof. Zo kunnen ze alvast wennen aan de locatie en worden ze niet gestoord door andere leerlingen. Allemaal coronaproof.

Examentrainingen in de judozaal, turnhal en het restaurant

Om zich voor te bereiden op de examens kiezen de laatstejaars minimaal drie en maximaal vijf vakken waarin de examenstof nog een keer extra uitgebreid doorgenomen wordt. Ze krijgen één vak per dag en zitten de hele dag in dezelfde ruimte. Alle 14 zalen zijn voorzien van een beamer en een whiteboard. Ook is er in het hele complex een goede wifiverbinding, waardoor docenten en leerlingen alle faciliteiten binnen handbereik hebben. In de grote sportzaal zijn met grote schermen vier klaslokalen gecreëerd. Ondertussen worden er aan de andere kant van de zaal alvast tafels klaargezet voor de proefexamens die binnenkort gegeven worden. In een danszaal met spiegelwand zit een klas geconcentreerd te werken en in de naastgelegen judozaal luisteren leerlingen aandachtig naar de uitleg van hun docent. In het restaurant werken de leerlingen samen aan een opdracht. Aan alles is gedacht, tot aan de lunchpakketjes toe, die het sportcentrum verzorgd heeft. Niets staat de examenkandidaten meer in de weg om zich ongestoord voor te bereiden op hun examens. De centrale examens beginnen op 17 mei. De Lindenborg is onderdeel van rsg de Borgen en biedt onderwijs voor gymnasium (vwo), atheneum (vwo), havo, vmbo-tl/havo.