Voedingsbeleid

Voedingsbeleid volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines

Locatie Lindenborg van rsg de Borgen heeft een kantine waar we gezond eten en drinken stimuleren, omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen.

Visie

Binnen de Lindenborg vinden we het belangrijk dat het aanbod in de kantine en automaten vooral gezondere keuzes biedt. Op deze manier willen we het gedrag van onze leerlingen positief beïnvloeden, waarbij we de keuzevrijheid van onze leerlingen respecteren. Gezond eten gaat over goed voor jezelf zorgen en daar dragen we als school graag aan bij.

De Gezonde Schoolkantine

We werken op onze school volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines die zijn opgesteld door het Voedingscentrum. Onze kantine heeft de volgende basis:

Binnen de verschillende aangeboden productgroepen (zoals dranken, brood, zuivel, etc.) biedt de kantine minstens één betere keuze aan. Dit geldt voor het uitgestalde aanbod én voor het aanbod in de automaten. Betere keuzes zijn gedefinieerd door het Voedingscentrum.

In onze Gezonde Schoolkantine is water altijd beschikbaar, zowel bij het uitgestalde aanbod als via het gratis watertappunt.

Onze ambitie

Onze ambitie is een gouden kantine:

Structureel beleid

Samen met onze cateraar/kantinemedewerker brengen wij ieder jaar het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie. Daarnaast is ons beleid terug te vinden op de schoolsite.